Topclubs stellen teleur: 'Anderlecht, Standard of Gent geen titeluitdager'

Topclubs stellen teleur: 'Anderlecht, Standard of Gent geen titeluitdager'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 08:00ma 30-11-2020 om 08:00

Club Brugge werd voor het seizoen gezien als de grootste titelkandidaat, maar heeft het dit seizoen moeilijk om te overtuigen. Ook de andere Belgische topclubs kunnen dit seizoen voorlopig maar moeilijk overtuigen. Maken ze ook kans op de titel?

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, zijn er al zeker drie topclubs die geen kampioen zullen worden. 'Als Club Brugge zijn titel niet verlengt, krijgen we een verrassende kampioen. Anderlecht, Standard of AA Gent zullen het niet worden', schrijft hij.

Hij wijst dan ook enkele andere mogelijke titeluitdagers aan. 'Club Brugge blijft onze favoriet voor de titel, maar in de Jupiler Pro League zal het toch beter moeten. Er is altijd wel één ploeg die een seizoen boven zijn mogelijkheden speelt en/of wat meer meeval heeft dan de andere. KRC Genk en K. Beerschot V.A zijn op dit moment in dat geval. Maar ook dat kan snel veranderen.'

De andere topclubs worden het volgens hem niet. 'We zien Anderlecht, Standard of AA Gent niet in de rol van uitdager. Nu niet, en ook later op het seizoen niet. AA Gent is ziek, doodziek. Een tegendoelpunt is genoeg om alles in elkaar te doen storten. Dit kan nooit in enkele weken wordt hersteld, ook niet met een andere trainer', besluit Vandewalle.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws