Verheyen onder de indruk van Delcroix (Anderlecht): Hij zal blijven evolueren

Verheyen onder de indruk van Delcroix (Anderlecht): "Hij zal blijven evolueren"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 07:16ma 30-11-2020 om 07:16

De topper tussen Anderlecht en Standard kan niet meteen een topper genoemd worden en stelde zowat iedereen teleur. Heel wat spelers gaven dan ook niet thuis, maar Gert Verheyen zag wel één uitblinker: Hannes Delcroix.

"Het is veelzeggend dat de beste man in Anderlecht-Standard een verdediger van 21 jaar was. Hannes Delcroix leverde weer een prima prestatie af, in alle aspecten van wat een verdediger hoort te doen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Hij speelde geconcentreerd en gedisciplineerd. Sober, zonder gekke dingen. Met een goed positiespel ook. Delcroix dekte goed af aan de binnenkant, waardoor hij Lestienne in de sprintduels de baas was. Ook uit de pure duels kwam hij als winnaar uit. Delcroix verdedigt zoals hij is: fatsoenlijk", geeft Verheyen aan.

Delcroix werd nooit gezien als het grote talent, maar is nu zeker van een basisplek bij Anderlecht. "Op lange termijn zal hij misschien zelfs een van de weinige overlevers van dat kransje jeugdspelers blijken. Delcroix is een goeie verdediger, die nog verder zal evolueren. Omdat hij bereid is zaken op te pikken van trainers en van ex-verdediger Kompany alle nodige raad zal absorberen", besluit Verheyen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws