Kortrijk haalt het van Oostende na erg aangename partij

29-11-2020 22:35
2

KV Oostende heeft een deugddoende zege gepakt tegen KV Oostende. In Kortrijk werd het 2-1, KVK schuift daardoor op in de buik van het klassement.

Zowel Kortrijk als Oostende konden een zege gebruiken na enkele mindere weken, beide ploegen stonden ook broederlijk naast elkaar in de middenmoot. KVK begon als een speer aan de wedstrijd en stond na minder dan vijf minuten speeltijd al op voorsprong. Dewaele kopte Kortrijk op voorsprong.

KVK bleef aandringen en kreeg een heleboel kansen, scoren lukte echter niet. Aan de andere kant was het wel raak, met een knappe omhaal zorgde Hjulsager voor een 1-1 tussenstand. Het inspireerde de bezoekers alvast tot meer aanvallend voetbal, een tweede keer scoren lukte echter niet meer in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was KVK meteen scherp, na slechts een handvol minuten stond het alweer 2-1. De afwerker van dienst was deze keer Gueye, de aanvaller werkte beheerst af. Net als in de eerste helft schotelde beide ploegen de toeschouwers opnieuw een aangenaam kijkstuk voor, het waren echter de doelmannen die zich telkens wisten te onderscheiden.

Tien minuten voor tijd was het dan toch nog eens raak, Mboyo wist de bal op te pikken na een dramatische terugspeelbal van Tanghe en faalde niet voor de doelmond. Voor Mboyo was het al de achtste goal dit seizoen, geen onaardige cijfers voor de spits. KV Oostende gaf niet op, de spanning in de wedstrijd brengen lukte echter niet meer. Eindstand: 3-1, KVK schuift daardoor op in de middenmoot van het klassement.