Weer wat spanning in 1B: Seraing wint topper tegen Union

29-11-2020 22:00

Seraing heeft weer wat spanning in 1B gebracht, de topper tegen Union werd met 1-0 gewonnen. De voorsprong van leider Union is daardoor gereduceerd tot vier punten.

Union kon een uitstekende zaak doen tegen eerste achtervolger Seraing. De Brusselaars hadden een voorsprong van zeven punten, en konden mits een overwinning tien punten uitlopen. Een mooi vooruitzicht voor Union, maar daar wou Seraing niet aan meewerken. Al na 12 minuten stond de thuisploeg op voorsprong. Union klungelde in de achterhoede, Bernier profiteerde optimaal en bracht Seraing op voorsprong.

Na de openingstreffer nam Union het commando over, tot een gelijkmaker kwam het echter niet in de eerste helft. In de tweede helft slaagde Seraing erin om met een laag blok Union vast te zetten. De leider probeerde wel, maar kon amper tot echt doelgevaar komen. Seraing kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar uiteindelijk bleef de 1-0 op het bord.

De neutrale supporter zal de eindstand zeker weten te smaken, door de overwinning van Seraing slinkt de voorsprong van Union. Seraing staat nu nog vier puntjes achter op de Brusselse club, en neemt zelf een voorsprong van vier punten op nummer drie Lommel.