CEO van Anderlecht over aandeelhouder Verschueren: Er verandert niet veel

CEO van Anderlecht over aandeelhouder Verschueren: "Er verandert niet veel"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 21:31zo 29-11-2020 om 21:31

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 21:32zo 29-11-2020 om 21:32

Het kwam afgelopen week toch als donderslag bij heldere hemel: Michaël Verschueren heeft de aandelen van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbroeck en is plots de grootste B-aandeelhouder. Hij werd nochtans in januari aan de deur gezet als sportief manager, maar CEO Karel Van Eetvelt ziet echter geen graten in. 

"Ik begrijp dat mensen die niet dagdagelijks met de club bezig zijn daar zo tegenaan kijken. Maar de realiteit is anders", vertelde Van Eetvelt tijdens een gesprek met De Zondag. "We hebben van Michael afscheid genomen omwille van zakelijke redenen, maar hij is altijd bestuurder en aandeelhouder gebleven. Nu is hij de facto een grotere aandeelhouder geworden, maar in de praktijk verandert er niet veel."

"Het was voor ons belangrijk dat Michael bij de ECA (vereniging van Europese clubs) namens Anderlecht zijn stem kan laten horen, dat zal binnen de bewegingen in het Europees voetbal (naast de Champions League en de Europa League komt er ook nog een Conference League voor de ‘kleinere’ landen waar België dreigt in terecht te komen, red. ) nodig zijn. Want we mogen de kloof met de rijke clubs niet nog groter laten worden, voetbal mag geen elitair gebeuren worden", besloot Van Eetvelt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws