Kompany best tevreden na gelijkspel: De eerste prioriteit was om alles te geven

Kompany best tevreden na gelijkspel: "De eerste prioriteit was om alles te geven"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 20:58zo 29-11-2020 om 20:58

RSC Anderlecht heeft opnieuw teleurgesteld. Na het pijnlijke verlies vorige week tegen Beerschot kon de ploeg van Vincent Kompany zondag opnieuw niet winnen. In de 'topper' tegen Standard werd het 0-0. De prestatie was opnieuw ondermaats, maar Vincent Kompany was toch best tevreden. 

"De eerste prioriteit was om alles te geven. Het was misschien niet de beste match voor de neutrale kijker, maar ik kan alleen zeggen dat mijn jongens alles gegeven hebben en dat is als coach wel belangrijk", vertelde Kompany na de match voor de camera van Eleven Sports.

"Het was een wedstrijd van momenten. Ik denk dat we beter zijn begonnen aan de wedstrijd en ook beter zijn geëindigt. Maar het was een fysiek sterk Standard. De oudste speler vandaag bij ons was 25 (Miazga, red.). Over de fysieke paraatheid in de Clasico ben ik tevreden."

Geen kansen
In aanvallend opzicht stelde de topper echter héél weinig voor. "Ik denk dat wij de betere acties hadden in de ruimte. Er waren enkele situaties op de counter die we niet ideaal uitspeelden. Over het algemeen was onze eerste helft misschien net iets gevaarlijker, maar op het einde kregen we ook kansen."

Er werd wel één keer gescoord in het Lotto Park, maar het doelpunt van Vlap werd afgekeurd. "Vanuit Anderlecht-perspectief heb ik het gevoel dat het waarschijnlijk een goal is, maar we moeten die analyse aan de scheidsrechter laten. Mijn prioriteit is dat mijn jongens alles hebben gegeven vandaag", besloot Kompany.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws