Engelse topper eindigt zonder winnaar: Chelsea en Spurs vermaken niet

Engelse topper eindigt zonder winnaar: Chelsea en Spurs vermaken niet

29-11-2020 19:28

De Premier League-topper tussen Chelsea en Tottenham Hotspur is zonder doelpunten geëindigd. The Blues voetbalden het meest om te winnen, maar een leuke match werd het niet.

Door het gelijke spel dat Liverpool zaterdag haalde op bezoek bij Brighton & Hove Albion hadden zowel Chelsea als Tottenham de kans om de koppositie van The Reds over te nemen. Chelsea creërde veldoverwicht tegen het defensieve team van José Mourinho, maar daar kwamen geen kansen uit voort.

In de tegenstoot kon Spurs ook niet veel gevaar stichten. Chelsea-keeper Édouard Mendy hoefde in de eerste helft maar één keer in te grijpen bij een schot van Serge Aurier. Verder gebeurde er weinig voor de pauze en dat spelbeeld zette zich ook na de thee door.

Na een kleine zeventig minuten kreeg Ziyech een kans om zijn ploeg aan de voorsprong te helpen. Hij werd aangespeeld door Ben Chilwell en stond aardig vrij, maar mikte de vervelend stuiterende bal hoog over. Tien minuten voor tijd was Mason Mount ook dicht bij een voorsprong. Het venijnige schot van de Engelse middenvelder werd uit de doelmond weggetikt door Hugo Lloris.

Na 82 minuten kwam Kai Havertz op het veld, maar ook dat bracht geen soelaas meer voor Chelsea. Omdat de uitbraken van Spurs ook niks meer opleverden en Olivier Giroud in blessuretijd een enorme kans miste eindigde de topper op Stamford Bridge zoals hij begon en is Tottenham op doelsaldo weer koploper met 21 punten uit 10 wedstrijden. Liverpool heeft er ook 21 en Chelsea is de nummer drie met 19 uit 10.