De Decker na nieuwe klap: We hebben mentaal opnieuw een serieuze tik gekregen

De Decker na nieuwe klap: "We hebben mentaal opnieuw een serieuze tik gekregen"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 19:24zo 29-11-2020 om 19:24

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 19:30zo 29-11-2020 om 19:30

KAA Gent zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Wim De Decker verloor zondagnamiddag in eigen huis met 0-3 tegen Zulte Waregem. De coach van de Buffalo's wat uiteraard niet gelukkig na de wedstrijd.

"Ik ben absoluut geen tevreden coach natuurlijk, wat niet meer dan normaal is", opent De Decker zijn persconferentie met een understatement. "Over de eerste 20 minuten kunnen we nog best tevreden zijn. We creëeren toch wel enkele mooie kansen, maar jammer genoeg doen we er niet meer mee. Dat heb ik in het verleden ook al eens gezegd."

"We moeten ook eerlijk zijn: na die 20 minuten was het ook iets minder. Dan begonnen we die tweede bal te verliezen en iets minder scherp in duel te gaan. En dan neem je twee goals en heb ik iets gezien dat me toch minder pleziert. We hebben mentaal opnieuw een serieuze tik gekregen. Ik had het gevoel dat we moeilijk de rug konden rechten."

"Dat was toch een vaststelling die ik niet zo graag zag. In de tweede helft hebben we geprobeerd die scherpte weer omhoog te krijgen, maar echt een vuist maken hebben we iets te weinig kunnen doen. Ik denk dat sommige jongens vandaag niet op hun niveau geacteerd hebben, vooral op het mentale aspect, misschien speelt ook de opeenvolging van wedstrijden mee, maar dat mag op dit moment geen excuus zijn", besluit De Decker.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal KAA Gent binnenkort een nieuwe coach aanstellen?

Ja
88%
Nee
12%
(112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws