Breaking news

Gelukje voor Rode Duivels? UEFA denkt aan aangepast EK in één land

Gent buit goed openingskwartier niet uit tegen Zulte Waregem en stort helemaal in

Gent buit goed openingskwartier niet uit tegen Zulte Waregem en stort helemaal in

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 17:55zo 29-11-2020 om 17:55

KAA Gent zit weer wat dieper in de ellende. Na een zeven op negen leken de manschappen van Wim De Decker de weg naar boven ingezet te hebben, maar zondag zette Zulte Waregem de voetjes weer stevig op de grond: 0-3. Door die nederlaag blijft Gent in de rechterkolom hangen.

De Buffalo's zagen een uitgelezen kans om hun remonte verder te zetten, aangezien Zulte Waregem pas op plek vijftien terug te vinden was, met elf schamele puntjes. Het openingskwartier vatte de thuisploeg dan ook aan met goede moed. Dat leverde een dubbele mogelijkheid op, maar tot twee keer toe faalde Osman Bukari oog in oog met een sterke Louis Bostyn. Aan de overkant vuurde Gianni Bruno toen ook al wel een waarschuwing af.

Niemand die het vermoedde, maar een rake vrije trap van Omar Govea zou de Gentse zwanengang inluiden. Net voor het half uur zorge hij voor 0-1, waarna Gent instortte als een kaartenhuisje. Voor de pauze buitte Zulte Waregem die onzekerheid een tweede keer uit. Tomas Chory kopte een voorzet voorbij een machteloze Sinan Bolat, die de bal via zijn hand en de lat in doel zag verdwijnen.

Bakens blijven onverzet
Na de koffie moest Gent uit een ander vaatje tappen. De moed bleek echter wanhoop. De vicekampioen speelde nauwelijks iets klaar en grossierde vooral in balverlies en foute keuzes. Kansen kwamen er dan ook niet, tot groot jolijt van Essevee. De bezoekers lieten zelf ook amper wat bewonderen, maar voltrokken tien minuten voor affluiten wel het vonnis. De ingevallen Vossen kopte raak uit alweer een vrije schop van Govea.

Een geslagen Gent had geen reactie meer in huis, op enkele gemene frustatie-overtredingen na dan. In het slot toonde Bruno nog genade door een wenkende kans in het zijnet te jagen. Dat veranderde geen sikkepit aan de uitslag. Gent gaat nu al voor de achtste keer op veertien speeldagen onderuit, terwijl Zulte Waregem ademruimte vindt onderin. Francky Dury en co naderen zelfs tot op twee puntjes van de Buffalo's.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws