'Vlap krijgt zijn kans tegen Standard, Kompany zet zomertransfers op de flanken'

'Vlap krijgt zijn kans tegen Standard, Kompany zet zomertransfers op de flanken'

29-11-2020 16:24
8

Om 18u15 gaan RSC Anderlecht en Standard Luik in een leeg Lotto Park op zoek naar de intensiteit die bij die affiche past. Na de nederlaag tegen K. Beerschot V.A. (2-1) zou Vincent Kompany enkele verschuivingen doorvoeren in zijn basiselftal.

Het Laatste Nieuws was aanwezig op de afsluitende training van Anderlecht in aanloop naar de kraker. Tijdens de wedstrijdvormen zag de krant enkele opvallende namen in de vermoedelijke basisploeg opduiken. Zo mag Michel Vlap zich opmaken voor het eerste fluitsignaal. De Nederlander was lange tijd uit de gratie gevallen bij Kompany, maar krijgt nu geleidelijk aan toch weer meer zijn kans. Dat zou betekenen dat Yari Verschaeren de bank warm houdt.

In steun van Vlap zou ook Josh Cullen aan de aftrap verschijnen. Voor de 24-jarige Ier wordt het pas de tweede keer dat hij het vertrouwen krijgt van bij de start. Op de flanken mogen Paul Mukairu en Mustapha Bundu zich ten volle uitleven. Beide zomeraanwinsten moeten voor snelheid en onvoorspelbaarheid zorgen. Dat kost onder meer Francis Amuzu de kop.