Vrancken: Die rode kaart strooit roet in het eten, dat is niet verdiend voor ons

Vrancken: "Die rode kaart strooit roet in het eten, dat is niet verdiend voor ons"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 16:08zo 29-11-2020 om 16:08

KV Mechelen ging met 2-3 onderuit tegen K. Beerschot V.A. na een bewogen wedstrijd. Malinwa leidde aan het begin van de tweede helft met 2-1, toen Aster Vranckx een betwistbare rode kaart kreeg en de match helemaal kantelde. Na afloop was Wouter Vrancken streng voor de spelleiding.

"Dit is gewoon geen rode kaart", reageerde de trainer van KV Mechelen ontgoocheld bij Eleven Sports. "Dit is gewoon geen rode kaart. Dat verandert de hele wedstrijd wel. Ook de gele kaart voor Mrabti was vreemd: die doet gewoon een tackle zonder voet vooruit, zuiver op de bal, en krijgt toch vanuit het niks een gele kaart."

Excuses hoeven er niet te komen van scheidsrechter Lawrence Visser. "Dat is niet meer nodig", zucht Vrancken. Twee leden van zijn technische staf vlogen bovendien naar de tribune. "Ik heb niet gehoord wat ze achter mij zeiden. Ik heb zelf ook geel gekregen, terwijl ik gewoon aan de scheids zei dat hij beter op zijn communicatie moest letten. Mja ..."

Kantelmoment
Extra zuur voor KV Mechelen is dat de ploeg tot aan het veelbesproken moment uitstekend in de match zat. "We hadden niet alleen controle, we creëerden ook", beaamt Vrancken. "Tot de rode kaart was het eigenlijk top. We hadden ze goed geanalyseerd, we wisten waar de mogelijkheden lagen en we kenden hun sterke punten ook. Dat hebben we uitgespeeld tijdens het eerste uur, tot aan de rode kaart."

"Je komt met een ongelukje 0-1 achter en nadien verdiend 2-1 voor, maar dan gooit die rode kaart roet in het eten. Dat is niet verdiend voor ons. Puur voetballend moet ik fier zijn op de groep, toch elf tegen elf. Als je dan met tien valt, moet je in blok staan en de afspraken nakomen. Dat is een paar keer niet gebeurd, dat jongens die in de zestien komen niet werden opgepikt. Daar straften ze ons dan op af", besluit Vrancken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe had jij de ingreep van Vranckx aangepakt?

Gewoon voortspelen, geen fout
14%
Fout, zonder kaart
15%
Geel
55%
Rood
16%
(126 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws