Beerschot neemt scalp van KV Mechelen na rode kaart Vranckx

29-11-2020 15:15 Laatste update: 15:27
29

Beerschot stoomt door in de Jupiler Pro League. Na Anderlecht heeft het nu KV Mechelen geklopt met 2-3. De uitsluiting van Aster Vranckx was een keerpunt in de wedstrijd.

In een aangename eerste helft was het Beerschot dat de score kon openen. Tissoudali kon profiteren van een foutje van Voet en zette de 0-1 op het bord. KV Mechelen was niet onder de indruk en trok ten aanval. Frans hielp hen een handje en scoorde de 1-1 in eigen doel.

KV Mechelen bleef de betere ploeg en zag Walsh nog de paal raken. Het was uitstel van executie. Net voor de pauze scoorde ook Mboko een eigen doelpunt. Pech voor Beerschot, dat zo met een 2-1 achterstand ging rusten.

Rode kaart zorgt voor ommekeer
In de tweede helft moest Beerschot reageren, en de omstandigheden zaten ook mee. Op het uur kreeg Vranckx op aangeven van de VAR rood voor een harde tackle. Een streng oordeel, maar Beerschot liet het niet aan zijn hart komen.

Van Den Bergh kon even later al gelijkmaken met een rake kopbal. Beerschot rook bloed en duwde KV Mechelen tegen het eigen doel. Coulibaly kon ook al met een kopbal de match nog beslissen. 2-3 dus, een ietwat gevleide zege voor de bezoekers.

Naast KRC Genk
Beerschot steekt nu Club Brugge voorbij en staat naast KRC Genk. KV Mechelen blijft op zoek naar punten. De fans verwachten wel iets meer dan een magere veertiende plaats.