Combi-elftal: deze ploeg kunnen Anderlecht en Standard samen opstellen

Combi-elftal: deze ploeg kunnen Anderlecht en Standard samen opstellen

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 14:30zo 29-11-2020 om 14:30

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 18:44zo 29-11-2020 om 18:44

Anderlecht en Standard maken zich op voor de topper, die om 18u15 begint. Maar wie zou er spelen als beide ploegen samengaan? VoetbalPrimeur.be hakt enkele moeilijke knopen door. 

Heel nipt in doel
Beide teams hebben een uitstekende doelman, al kan Hendrik Van Crombrugge niet spelen door een blessure. Daarom geven we het voordeel aan Arnaud Bodart, want Timon Wellenreuther heeft zich nog niet voldoende kunnen bewijzen. Hij speelde dan ook nog maar één wedstrijd voor Anderlecht.

Defensie mag er zijn
Zinho Vanheusden zou normaal gezien natuurlijk altijd spelen, maar hij is out met een blessure aan de kruisbanden. Hannes Delcroix mag daarom een duo vormen met de altijd betrouwbare Constantinos Laifis.

Op de backs gaan we resoluut voor twee spelers van Anderlecht. Aan de backs ligt het zeker niet in het Lotto Park. Zowel Amir Murillo als Kemar Lawrence laten zich opmerken met hun snelheid en voetballend vermogen, al is Nicolas Gavory op links zo goed als evenwaardig.

Balans op het middenveld
De motor van ons middenveld wordt Nicolas Raskin, die toch een pak meer strijdlust laat zien dan de soms laconieke Albert Sambi Lokonga. Ook Gojko Cimirot gooien we er graag in voor stabiliteit op het middenveld. De Bosniër is geen flitser, maar toont toch wat meer dan Peter Zulj.

Voor de derde plaats geloven we nog altijd in Yari Verschaeren, één van de grootste talenten bij Anderlecht. Dit seizoen kwam het er zelden uit, maar het potentieel blijft enorm. Selim Amallah had ook een mooie kans gemaakt, maar is geblesseerd.

Snelheid voorin
In de spits kunnen we niet om Lukas Nmecha heen. De Duitser maakt het elke verdediging moeilijk met zijn snelheid en slimme looplijnen. Zo'n spits heeft Standard niet. Op de flanken zien we bij geen van beide clubs echte toppers. We geloven we in de toekomst van Michel-Ange Balikwisha bij Standard én Paul Mukairu bij Anderlecht. de flanken waren echter veruit de moeilijkste posities om in te vullen, zeker door de blessure van Mehdi Carcela. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws