Anderlecht onder vuur genomen: Wie gelooft nog in dat fameuze proces?

Anderlecht onder vuur genomen: "Wie gelooft nog in dat fameuze proces?"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 13:15zo 29-11-2020 om 13:15

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 13:39zo 29-11-2020 om 13:39

Anderlecht is ook dit seizoen nog niet op kruissnelheid geraakt. 'Trust the process', luidt de slogan, maar dat doet Mbo Mpenza duidelijk niet. 

De ex-speler van Anderlecht spuwt zijn gal bij Sudpresse"Ik vind de waarden van Anderlecht niet meer terug, ook al omdat de familie Vanden Stock er niet meer is. De resultaten zijn al twee of drie jaar een ramp. Anderlecht is een degelijke ploeg met enkele beloftevolle spelers, maar zijn ze de top vier waard? Dat denk ik niet."

Mpenza gelooft ook niet dat het snel verbetert. "Als ik de voorzitter hoor spreken over Ajax, dan moet ik lachen. Daar heb je een echte identiteit en worden de jonge spelers omringd door competente mensen, vaak ex-spelers van de club. Bij Anderlecht is dat niet zo, ook al is de comeback van Luc Nilis een goed teken. Die jongeren kunnen de ploeg niet alleen dragen. Ik hoop dat Anderlecht aan de top terugkeert, maar wie gelooft er nog in dat fameuze proces?"

Ook de aanstelling van Vincent Kompany vindt hij vreemd. "Hij heeft het potentieel om een grote trainer te worden, maar bij welke grote club stellen ze een coach zonder diploma aan? Alle grote coaches, zoals Mourinho en Guardiola, hebben in de schaduw kunnen leren van andere trainers. Vincent niet. Hij kan alles beslissen zonder dat iemand hem op zijn plaats kan zetten. Of je nu houdt van Frank Vercauteren of niet, hij had het juiste profiel om dat te doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint RSC Anderlecht thuis van Standard?

Ja, gemakkelijk!
25%
Neen, Standard pakt de zege
31%
Het wordt een gelijkspel
45%
(277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws