Breaking news

Antwerp bevestigt dat er een nieuwe doelman zit aan te komen: "Jong en Belgisch"

Montanier kijkt Kompany in de ogen: Icoon van het Europese voetbal

Montanier kijkt Kompany in de ogen: "Icoon van het Europese voetbal"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 12:15zo 29-11-2020 om 12:15

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 12:19zo 29-11-2020 om 12:19

Standard gaat zondagavond op bezoek bij aartsrivaal Anderlecht. Coach Philippe Montanier kijkt uit naar die beladen match, al heeft Standard donderdag nog moeten spelen in de Europa League.

"Ik kijk met plezier uit naar de match", vertelt Montanier aan RTBF"Het is een belangrijke match voor de club, het bestuur, de spelers en de supporters. Iedereen wil uitblinken in een topper. Standard en Anderlecht zijn de twee historische clubs in België. Spijtig dat er geen fans zijn, want voor zo'n match zou het stadion eigenlijk vol moeten zitten."

Montanier onderschat Anderlecht niet. "Het is een ploeg met veel techniek en individuele kwaliteiten. Maar ze zijn een beetje onregelmatig, zoals wij. Het is sowieso een mooie ploeg met een jonge coach die een formidabele carrière heeft gekend. Ik neem het heel graag op tegen Vincent Kompany, die toch een icoon is van het Europese voetbal."

De vermoeidheid kan zondag wel een spelen. "Anderlecht zal frisser zijn, dat is zeker. Na onze Europese wedstrijden hebben we al vaak moeilijkheden gehad. Fysieke paraatheid is belangrijk, maar het is niet de enige factor. Standard zit mentaal wel fris na de zege in de Europa League. Maar ik verwacht dat Anderlecht ook revanche zal willen nemen na de nederlaag tegen Beerschot."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint RSC Anderlecht thuis van Standard?

Ja, gemakkelijk!
25%
Neen, Standard pakt de zege
31%
Het wordt een gelijkspel
45%
(277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws