Vanaken ontgoocheld bij Club Brugge: Dan krijg je heel andere wedstrijd

Vanaken ontgoocheld bij Club Brugge: "Dan krijg je heel andere wedstrijd"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 12:00zo 29-11-2020 om 12:00

Club Brugge liet het zaterdag afweten tegen Moeskroen (0-0). Ook Hans Vanaken kon de bakens niet verzetten. De tweevoudige Gouden Schoen was dan ook bijzonder ontgoocheld.

“We hebben het balbezit opgeëist en we zijn heel vaak op hun helft geweest", vertelt hij op de officiële website. "Alleen net die opening vinden, lukte niet. Als je die één keer hebt, dan wordt het 0-1 en krijg je een heel andere wedstrijd. We hebben het alvast geprobeerd, sommige wedstrijden komt het er makkelijker uit dan vandaag. We hadden het moeilijk om ruimte te vinden. We kwamen er een paar keer bijna door, dan zat het net niet mee of kwam de laatste bal niet aan."

Dat probleem is zeker niet nieuw voor Club. "Het begint in de opbouw achteraan om de juiste ruimtes te vinden tussen de linies. De plaats waar de flanken, Ruud en ik zich moeten bevinden om te kunnen doordraaien en van daar die laatste bal te geven. Dat hebben we iets te weinig gevonden vandaag. Aan ons om keihard te werken en die machine terug lopende te krijgen zoals voorheen."

Tegen Zenit wordt het sowieso een andere match. "Ploegen als Moeskroen die inzakken en verdedigen, dat zijn meestal niet de ploegen die je in de Champions League tegenkomt. Het zijn ploegen die meer willen voetballen en meer ruimtes laten. Natuurlijk ga je liever met een overwinning naar woensdag toe, dat is nu niet het geval. We moeten beseffen dat die wedstrijd heel anders zal zijn dan vandaag en proberen om die derde plaats veilig te stellen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws