Breaking news

OFFICIEEL: Van Der Brugge tekent voor 3,5 jaar bij Cerce Brugge

Club NXT heeft het moeilijk in 1B, maar coach De Mil wil niet doemdenken

Club NXT heeft het moeilijk in 1B, maar coach De Mil wil niet doemdenken

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 10:47zo 29-11-2020 om 10:47

Club NXT kreeg dit seizoen een kans in Eerste Klasse B, maar kon voorlopig nog niet al te veel punten pakken. Het staat momenteel dan ook op een laatste plek in de stand. Toch wil coach Rik De Mil nog niet doemdenken.

"De gemiddelde leeftijd van mijn spelerskern is 17,6 jaar. We wisten dat we zouden moeten opboksen tegen ploegen met meer ervaring en meer ‘body’ en het was wat ingecalculeerd dat we leergeld zouden betalen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De Mil ziet zijn ploeg ook wekelijks beter worden. "Zeven punten na elf wedstrijden is niet wat we vooraf in gedachten hadden, al zagen we in het verleden dat ook Jong Ajax er niet meteen stond. We hebben een ontwikkelingsplan en in dat plan stappen zetten is de bedoeling", vertelt De Mil.

"Eén van die doelstellingen in dat plan is toch om dominant te voetballen. We mikken op dat vlak hoog, maar ik zag ons in Westerlo bij momenten de wedstrijd in handen nemen en dan is het fijn dat je ook nog beloond wordt met een punt. Tegen Lierse hebben we die lijn doorgetrokken en waren we minstens de evenknie van de Pallieters", weet de trainer van Club NXT.

Leerschool
De Mil is ook blij dat zijn jongens in 1B kunnen spelen. "Feit is dat 1B een geweldig goede leerschool is voor mijn spelersgroep. In de beloftencompetitie hebben we het tegen bepaalde ploegen wat te makkelijk en dan zijn je progressiekansen eerder klein", klinkt het.

"Door de coronapandemie speelden we nog nauwelijks wedstrijden voor publiek, maar voor sommige jongens was het nieuw om voor 2000 of 3000 toeschouwers te moeten spelen. De beloftencompetitie wordt nauwelijks gevolgd door de media, maar nu voel je die persaandacht ook wel en ook dat is nieuw voor de spelers. Het is voor de ontwikkeling van hen dus zeker een goede zaak dat zij in 1B aan de slag kunnen", besluit De Mil.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws