Verwachte opstellingen: Standard en Anderlecht niet met de sterkste elf

Verwachte opstellingen: Standard en Anderlecht niet met de sterkste elf

29-11-2020 10:30 Laatste update: 11:01
10

Standard en RSC Anderlecht staan zondag tegenover elkaar in de topper van speeldag veertien in onze competitie. Het is een topper waarin beide ploegen de punten ook goed kunnen gebruiken. Welke 22 spelers zullen voor de dag komen?

Allereerst is er minder nieuws voor RSC Anderlecht, dat niet kan rekenen op Percy Tau. De Zuid-Afrikaan raakte geblesseerd en is er enkele weken niet bij. Daardoor mag Yari Verschaeren wel weer hopen op een basisplek. Daarnaast mist ook Hendrik Van Crombrugge de topper tegen Standard. Hij miste de vorige confrontatie van RSC Anderlecht al en raakt ook niet fit voor de wedstrijd tegen de Rouches.

Verder lijkt Vincent Kompany nog steeds te rekenen op Peter Zulj en hem opnieuw een basisplek te geven. Nieuweling Cullen blijft daardoor opnieuw op de bank. Voorin is het wel wat zoeken op de flank voor Kompany, maar Amuzu wordt in de basis verwacht.

Verwachte opstelling Anderlecht:
Wellenreuther; Murillo, Miazga, Delcroix, Lawrence; Sambi Lokonga, Zulj, Verschaeren; Mukairu, Nmecha, Amuzu

Invallers:
Verbruggen, Mykhailichenko, Luckassen, Kana, Cullen, Vlap, Dimata, Bundu

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Ook voor Paul Montanier is het puzzelen bij Standard. Hij kreeg aanvankelijk goed nieuws en leek weer te kunnen rekenen op Medhi Carcela. De Marokkaan was er de voorbije wedstrijden niet bij na een positieve COVID-19 besmetting, maar werd nu negatief getest. Toch zit de Marokkaan niet in de selectie.

Daarnaast zal Standard het ook zonder sterkhouder Selim Amallah moeten doen, die al een tijdje geblesseerd is. De international is nog steeds niet fit en raakt ook niet speelklaar voor de partij tegen Anderlecht. Ook Zinho Vanheusden is er uiteraard nog niet bij.

Verwachte opstelling Standard: Bodart; Bokadi, Dussenne, Laifis; Fai, Cimirot, Raskin, Gavory; Lestienne, Oulare, Balikwisha

Invallers: Henkinet, Jans, Sissako, Cop, Boljevic, Tapsopba, Bastien, J. Carcela