Buitenlandse pers spaart Courtois niet na blunder: 'Echt verschrikkelijk'

28-11-2020 23:30 Laatste update: 29-11-2020 09:18
18

Thibaut Courtois is Kop van Jut in de buitenlandse media na de nederlaag van Real Madrid. De Rode Duivel ging in de fout tegen Alaves en was deels verantwoordelijk voor het verlies. Hij wordt ook niet gespaard.

Courtois hield Real Madrid meermaals recht met enkele goede reddingen, maar in de tweede helft liep het fout af. De Rode Duivel bediende na een terugspeelbal Alaves-aanvaller Joselu, die bedankte voor het geschenk en maakte 0-2 van.

'Een geschenk van Courtois veroordeelt Madrid', kopt het Spaanse Sport. 'Hij zorgde vorige week al voor de strafschop tegen Villarreal en ging ook nu in de fout', aldus de Spaanse bron.

Ook de voormalige Spaanse doelman Andres Palop was niet mals voor Courtois. 'In de eerste helft deed hij al een riskante pass en in de tweede helft beging hij dezelfde fout. Zo'n risico moet je niet nemen wanneer je uit je doel staat', schrijft hij op Twitter.

De statistiekenwebsite Squawka zag Courtois dit seizoen al vaker in de fout gaan. Twee keer om precies te zijn. 'Geen enkele doelman in La Liga heeft sinds de hervatting in juni meer fouten veroorzaakt met doelpunten tot gevolg dan Courtois.'

Ook bij de BBC was men niet mals voor Courtois. 'Er blijven steeds herhalingen van die blunder op televisie verschijnen. Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk', valt er te lezen in het matchverslag van de Engelse openbare omroep.

AS maakte dan weer een apart artikel over de blunder van Courtois, al leek men daar vooral verrast door de fout van onze nationale doelman. 'Als zelfs Courtois al fouten maakt... Wat een drama, een enorme fout van de Belg die voor het verlies van de Koninklijke zorgde.'

Zelfs in Zweden was de blunder van Courtois groot nieuws. 'Hij zal vanavond niet goed slapen. Eén van de grootste zondebokken voor deze nederlaag was Courtois', schreef SVT. Bij Fotbollskanalen was men ook niet mals voor Courtois. 'Dit was al zijn tweede grote blunder in november. Eerder ging hij met België nog in de fout in de Nations League.'

Journalisten Jose del Valle en Pablo Carrillo spaarden onze landgenoot ook niet. Del Valle noemde het een 'domme fout' op Twitter, Carrillo schreef dat de nederlaag 'een nachtmerrie' was na de 'grote fout van Courtois.'