Pijnlijke blunder Courtois zorgt mee voor nederlaag van Real Madrid

28-11-2020 23:00
5

Regerend Primera División-kampioen Real Madrid komt dit seizoen maar niet op stoom. De Koninklijke, met Eden Hazard en Thibaut Courtois in de basis, blameerde zich dit seizoen opnieuw in het eigen Estádio Alfredo Di Stefano: Deportivo Alavés stapte met het volle pond de bus in.

De ploeg van onze Rode Duivels verloor dit seizoen al thuis van Cádiz FC en Shakhtar Donetsk en liep zaterdagavond al vroeg achter de feiten aan. Nacho kreeg na vier minuten de bal tegen zijn arm en veroorzaakte zo een penalty: Lucas Pérez tekende voor de vroege 0-1. Diezelfde Pérez leek op weg naar 0-2, maar zijn stift werd knap doorzien door Courtois. Voor de onfortuinlijke Hazard zat de wedstrijd er na een half uur ook al op, hij ging geblesseerd naar de kant.

Real Madrid rechtte de rug, was een aantal keren dichtbij de gelijkmaker, maar wist doelman Fernando Pacheco niet te passeren. Kort na rust ging het helemaal mis voor de gastheren: Courtois leverde de bal zomaar in bij Joselu, die het cadeautje dankbaar uitpakte. Real Madrid oogde lange tijd lamgeslagen, maar wist er in de slotfase alsnog een slotoffensief uit te persen. Dat leverde nog de aansluitingstreffer van Casemiro op, maar het bleef uiteindelijk bij 1-2.

De regerend landskampioen blijft op zeventien punten uit tien wedstrijden staan, zes minder dan koplopers Real Sociedad en Atlético Madrid. Aartsrivaal Atlético heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.