Breaking news

'Avenatti is nieuwe concullega van Mbokani, Antwerp rondt huurdeal mét optie af'

Degryse looft Anderlecht voor terugkeer Nilis: Het perfecte huwelijk

Degryse looft Anderlecht voor terugkeer Nilis: "Het perfecte huwelijk"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 21:00za 28-11-2020 om 21:00

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 21:02za 28-11-2020 om 21:02

Luc Nilis is terug in Het Park. De 53-jarige ex-speler van RSC Anderlecht gaat vanaf volgende week aan de slag als trainer van de club. Marc Degryse is vol lof over die beslissing.

Volgens de analist zullen de middenvelders en aanvallers flink wat leren van Nilis. Onder andere zijn geweldige traptechniek. "Hij kan hen veel leren", zegt Degryse bij Het Laatste Nieuws.

"Ik ben bijna twintig jaar profvoetballer geweest. Wel, niemand kon zo schieten als Luc. Hij was er een meester in om behoorlijk hard, maar toch altijd met controle te trappen. En dat met beide voeten. De talenten van Anderlecht kunnen veel van Luc opsteken. Hij zal hen wel zeggen hoe het moet en kan het demonstreren. Hij beheerst dat aspect van het voetbal nog steeds", geeft Degryse aan.

Al is Degryse ook realistisch. "Ze zullen op Anderlecht niet ineens zo goed worden als Luc destijds. Dat kan ook niet - die lat ligt te hoog. Maar hij kan wel zijn ervaring doorspelen, zoals Thierry Henry dat bij de Duivels deed. Echt waar, dit is het perfecte huwelijk. Het had al veel eerder moeten gebeuren", aldus Degryse.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws