KRC Genk stuurt Cercle Brugge met schaamrood op de wangen van het veld af

28-11-2020 20:18 Laatste update: 20:19
22

KRC Genk blijft maar overtuigen in de Belgische competitie. Het is er ook tegen Cercle Brugge in geslaagd om te winnen en deed dat met sprekend gemak. Het werd 1-5 tegen de Bruggelingen, waardoor Genk nu (even) competitieleider is.

KRC Genk verkeert in topvorm en maakte dat al snel duidelijk tegen Cercle Brugge. Na nog geen tien minuten voetballen stonden de Limburgers al op een voorsprong. Het was topschutter Paul Onuachu die alweer wist te scoren voor Genk. Cercle Brugge keek meteen tegen een achterstand aan.

Nog geen tien minuten later was het al boeken toe voor Cercle Brugge, dat na een doelpunt van Junya Ito al op een 0-2 achterstand stond. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR besloot alsnog het doelpunt goed te keuren. Zo leken de drie punten na amper zeventien minuten voetballen al binnen voor KRC Genk.

Zonder echt stevig door te zetten kreeg Genk nog flink wat extra kansen om er 0-3 van te maken en werd daar ook voor beloond. Op minuut 30 stond het 0-3, Heynen was de doelpuntenmaker. Nog voor rust zelfs 0-4 via Onuachu. Cercle Brugge werd van het kastje naar de muur gespeeld.

Een nieuwe helft, een nieuw Cercle Brugge? De Bruggelingen waren duidelijk niet tevreden met hun eerste helft en begonnen dan ook sterk aan de tweede helft. Dat werd na vijf minuten verzilverd met een wonderschoon doelpunt van Dino Hotic. Danny Vukovic had geen verhaal tegen de knal.

Dat doelpunt bleek echter niet het startschot van een grote comeback van Cercle. Bij elke versnelling van KRC Genk was er grote dreiging en een vijfde doelpunt van de Limburgers hing dan ook in de lucht. Dat vijfde doelpunt kwam er ook. Net zoals Hotic was het een beauty getekend Theo Bongonda. De man in vorm overtuigde ook tegen Cercle Brugge en bekroonde dat met een doelpunt.

Na dat doelpunt was het niet meer van moeten voor de Limburgers en wat het vet ook van de soep. De stand bleef dan ook onveranderd na een demonstratie - vooral in de eerste helft - van KRC Genk.