Man City speelt frustraties van zich af: hattrick Mahrez, De Bruyne met assists

Man City speelt frustraties van zich af: hattrick Mahrez, De Bruyne met assists

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 18:02za 28-11-2020 om 18:02

Manchester City was na een matige seizoensstart in de middenmoot van de Premier League beland, maar heeft zaterdagmiddag de frustraties van zich af gespeeld. Laagvlieger Burnley kreeg vijf treffers – waarvan drie van Riyad Mahrez – en verliet Manchester met de staart tussen de benen. Ook Kevin De Bruyne speelde een sterke partij. 

De ploeg van Pep Guardiola zette al na zes minuten de toon: Mahrez werd na een razendsnelle counter vrijgespeeld door De Bruyne en schoof de 1-0 voorbij Bailey Peacock-Farrell. The Citizens walsten in het vervolg van de eerste helft over hun tegenstander heen en hadden het beslissende gat bij rust al geslagen: Mahrez vond na een knappe dribbel een gaatje in de verre hoek en tekende de 2-0 aan, Benjamin Mendy volleerde vlak voor rust zelfs de 3-0 binnen.

De ploeg van Sean Dyche kon na rust eventjes op adem komen, maar moest na ruim een uur spelen zijn vierde én vijfde tegentreffer slikken. Ferrán Torres pikte zijn goaltje mee en Mahrez maakte met een kopbal zijn hattrick vol. Erik Pieters was op dat moment al ingevallen bij Burnley: de gasten hadden nog het geluk had dat een eigen treffer van Peacock-Farrell werd afgekeurd door de VAR en dat De Bruyne de paal trof.

Overigens is het lek nog lang niet boven bij Manchester City, ondanks de vijfklapper: de ploeg klimt naar een voorlopige achtste stek in de Premier League. Guardiola en de zijnen ontvangen op 5 december Fulham en spelen nog twee Champions League-duels, voordat de altijd beladen stadsderby tegen Manchester United op het programma staat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws