Conte haalt opgelucht adem: Inter wint Serie A-topper en staat voorlopig tweede

28-11-2020 17:10

Internazionale heeft drie belangrijke punten gepakt in de Serie A-topper tegen Sassuolo. De Nerazzurri moesten winnen om de druk op trainer Antonio Conte enigszins te verlichten en deden dat naar behoren: 0-3. Romelu Lukaku viel pas tien minuten voor het einde in.

Sassuolo ging de wedstrijd in als de verrassende nummer twee van de competitie, maar kon die klassering geen moment waarmaken. Inter was de betere partij en stond in de rust al op een comfortabele voorsprong. Alexis Sánchez scoorde in de vierde minuut (0-1) en tien minuten later werd de marge verdubbeld door Vlad Chiriches, die een eigen doelpunt maakte.

Na de pauze besliste Roberto Gagliardini de wedstrijd voor Inter, dat door de ruime en eenvoudige overwinning de tweede plaats op de ranglijst overneemt van Sassuolo. De formatie van trainer Antonio Conte, die de druk op zijn functioneren enigszins zal zien verminderen, houdt de tegenstander van zaterdag op doelsaldo onder zich.

AS Roma en Juventus kunnen dit weekend wel nog langszij komen als zij hun competitiewedstrijd winnen. AC Milan weet in ieder geval zeker dat het voorlopig nog wel even koploper zal blijven. De Rossoneri moeten ook nog spelen, maar staan twee punten voor op Inter en Sassuolo.