Messi weer in Barça-selectie: 'De rustperiode heeft hem goed gedaan'

Messi weer in Barça-selectie: 'De rustperiode heeft hem goed gedaan'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 13:40za 28-11-2020 om 13:40

Frenkie de Jong en Lionel Messi zijn weer fris en klaar om speelminuten te maken in het eerste elftal van FC Barcelona. Dat heeft trainer Ronald Koeman te kennen gegeven. Het tweetal kreeg afgelopen week rust.

Messi en De Jong misten het Champions League-uitduel bij Dinamo Kiev, maar zijn dit weekend weer van de partij als Barcelona het in La Liga opneemt tegen Osasuna. "De rustperiode heeft hen goed gedaan", zegt Koeman op een persconferentie. "Beiden hebben veel wedstrijden gespeeld, ook bij de nationale teams. Nu hebben we ze thuisgelaten om blessures te voorkomen en er voor te zorgen dat ze fris en energiek hun terugkeer kunnen maken."

Koeman denkt dat de terugkeer van Messi zeker in de week van het overlijden van Diego Maradona belangrijk is. "Hij kan ons helpen om Diego te eren. Het heeft de Argentijnse spelers heel erg geraakt. Wij kunnen ons alleen maar voorstellen hoe groot Maradona was voor die jongens. Zij zullen willen laten zien wat ze kunnen op het veld en dat is ook het beste wat wij kunnen doen om Diego te eren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws