Montanier is ambitieus met Standard: Op termijn moeten we kampioen worden

Montanier is ambitieus met Standard: "Op termijn moeten we kampioen worden"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 11:21za 28-11-2020 om 11:21

Standard de Liège won afgelopen donderdag in extremis van Lech Poznan, een laat doelpunt van Kostas Laifis zorgde voor de drie punten. Komende zondag staat een nieuwe topper op het programma, de classico tegen RSC Anderlecht. Philippe Montanier blikte vooruit op korte en lange termijn met dit Standard.

Standard draait dit seizoen een wisselvallig seizoen. In het begin van het seizoen toonde het kwaliteit en bracht het mooi voetbal op de mat maar nu zit het in een mindere periode. Ook de Europese campagne blijkt een mislukking te worden, met 3 op 12 is dat gewoon te weinig. Door het uitvallen van Zinho Vanheusden en Samuel Bastien is het natuurlijk wel wat zoeken geweest voor Montanier. "Het leiderschap dat Zinho toont, is moeilijk te vinden in het moderne voetbal. Zinho zet de anderen in zijn schaduw. (blaast) En een verdediger met zijn kwaliteiten op die leeftijd heb ik nog nooit gezien. Hij heeft álles. Zijn blessure is inderdaad een grote handicap", zegt Montanier in Het Nieuwsblad.

Als Montanier over de ambities van Standard spreekt is hij duidelijk en vastberaden om Play Off 1 te spelen. "We hebben de kwaliteiten om Play Off 1 te spelen en we hebben nog een progressiemarge. Al is de concurrentie zwaar."

Montanier durft ook te dromen over wat er in de toekomst zal gebeuren. "Op termijn: kampioen worden. Dit seizoen wordt moeilijk - er zijn ploegen die beter gewapend zijn. Maar je moet altijd beter willen worden. Ik vroeg ooit aan Raphaël Varane (Real Madrid, red.): 'Rapha, waarvoor doe je het nog? Je bent jong, je won de Champions League, werd wereldkampioen.' Hij stak twee vingers omhoog. 'Ik wil twee keer wereldkampioen worden.' Snap je? Je mag nooit tevreden zijn met wat je hebt, je moet jezelf willen perfectioneren", liet de oefenmeester van Standard weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws