Montanier: Zijn blessure is grote handicap, Zinho's leiderschap vind je moeilijk

Montanier: "Zijn blessure is grote handicap, Zinho's leiderschap vind je moeilijk"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 09:34za 28-11-2020 om 09:34

Standard Luik pakte in extremis haar eerste driepunter in de Europa League na die 2-1 tegen Lech Poznan en trekt zo met het nodige vertrouwen naar de levensbelangrijke strijd met RSC Anderlecht. Dat Zinho Vanheusden er niet zal bij zijn, is al even bekend. Een ferme aderlating, geeft Philippe Montanier toe.

Vanheusden blesseerde zich enkele weken geleden zwaar aan de knie en komt dit seizoen normaal gezien niet meer in actie. Montanier legt uit wat de verdediger voor zijn elftal betekent. "Het leiderschap dat Zinho toont, is moeilijk te vinden in het moderne voetbal", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Zinho zet de anderen in zijn schaduw. En een verdediger met zijn kwaliteiten op die leeftijd heb ik nog nooit gezien. Hij heeft álles. Zijn blessure is inderdaad een grote handicap."

Door de afwezigheid van Vanheusden boet Standard dus in aan kwaliteit én mentaliteit. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Sinds het noodlottige voorval zijn de resultaten en het spelpeil van de Rouches dan ook niet om over naar huis te schrijven. Toch vindt Montanier dat het schoentje elders knelt. "Het moet technisch beter en aanvallend efficiënter", wijst hij eerder naar de voorste linies.

In de spiegel kijken
Sinds deze zomer staat Montanier aan het roer bij Standard. De Fransman komt over als een charmante, maar rechtlijnige man, die niet aarzelt om knopen door te hakken. Zo verdwenen gevestigde waarden als Mehdi Carcela of Obbi Oulare al zonder pardon uit de wedstrijdselectie. "Ik heb de spelers voor het seizoen duidelijk gemaakt dat het perfect mogelijk is dat ze de ene wedstrijd starten en de wedstrijd erna op de tribune zitten", verdedigt Montanier die keuzes.

"Kijk: ik neem geen beslissingen voor mezelf of voor de spelers. Wel voor de groep en in functie van de tegenstander. En ja, ik kan me vergissen. Maar ik zou ook gelijk kunnen hebben", merkt hij schamper op. "Ken je de Lotto? Het zou gemakkelijk zijn als je de winnende nummers achteraf mocht geven. Als een speler slecht speelt, heeft hij ook een deel van de verantwoordelijkheid. Net zomin het enkel mijn verdienste is als hij goed speelt.""

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Standard PO1 dit seizoen?

Ja
45%
Nee
55%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws