Bestuurskamer van Anderlecht staat voor gespannen discussies: 'Impasse dreigt'

Bestuurskamer van Anderlecht staat voor gespannen discussies: 'Impasse dreigt'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 09:19za 28-11-2020 om 09:19

RSC Anderlecht werkt aan de weg terug, maar het einde is nog lang niet in zicht. Op het veld blijven de resultaten wisselvallig en ook in de bestuurskamer zit naar verluidt niet iedereen op dezelfde lijn. De economische malaise waarin de club verkeert, is daar de grote schuldige van.

Dat Anderlecht in financiële moeilijkheden zit, hoeft niet meer gezegd. In de laatste jaarrekening stond een tekort van 36 miljoen euro genoteerd, waardoor de totale schuldenberg stilaan in de buurt van de 100 miljoen komt. Een kapitaalsverhoging lijkt de verstandigste zet om het tij te keren, maar verdeeldheid in het bestuur staat die voorlopig in de weg.

Het Laatste Nieuws schetst een opdeling in twee kampen. Aan de ene kant staat Marc Coucke, de oud-voorzitter die wat in de schaduw is getreden, maar wel nog over 74 procent van de aandelen beschikt. Hij staat absoluut achter een verhoging van het kapitaal, hoe sneller, hoe liever. Dat zou concreet kunnen door een deel van de schulden (50 miljoen) om te zetten in kapitaal en daarnaast uit de eigen zak te schieten (voor 20 miljoen).

Dat laatste zou echter betekenen dat ook de andere aandeelhouders hun duit in het zakje moeten doen. Dat zien die zogenaamde 'B-aandeelhouders', onder wie Michaël Verschueren, niet meteen zitten. Zij voelen zich wat naar het achterplan verdreven door de clan rond Coucke, die onder meer Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt aan boord haalde. Toch zullen die B-aandeelhouders overstag hun toestemming moeten geven, want zij beschikken nog steeds over 24 procent van de aandelen. 'Een impasse dreigt', vat HLN het bondig samen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws