Charleroi zakt steeds verder weg: Inzet was er wel, maar een moeilijk verhaal

Charleroi zakt steeds verder weg: "Inzet was er wel, maar een moeilijk verhaal"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 09:02za 28-11-2020 om 09:02

Sporting Charleroi ging vrijdagavond onderuit bij KAS Eupen: 3-1. Die nederlaag kwam niet helemaal als een verrassing, want de Carolo's verkeren zowat in vrije val. Interim-trainer Frank Defays beseft dat zijn manschappen tegentreffers slikten op ongelukkige momenten.

Defays mocht de honneurs waarnemen, omdat Karim Belhocine met een schorsing in de tribune moest plaatsnemen. Hij geeft zijn analyse van de match aan de Kehrweg. "We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en creëerden kansen. Na het doelpunt liep het minder bij ons", geeft Defays toe bij Sporza.

"We slaagden er niet in om ons goede spel terug te vinden, terwijl Eupen net vertrouwen kreeg. Maar zelfs na de 2-0 zijn de spelers er blijven voor gaan. De inzet was er wel, maar na de derde tegengoal werd het een moeilijk verhaal", besluit Defays. Charleroi trok uiteindelijk met 3-1 aan het kortste eind.

En zo blijven de Zebra's in het sukkelstraatje. Nochtans schoten ze bij de competitiestart als een speer uit de startblokken. De nipte uitschakeling in de Play-Offs van de Europa League, toen Lech Poznan met 1-2 te sterk bleek, zorgde echter voor een kantelpunt. Sinds die eerste oktober haalde Charleroi in de Jupiler Pro League slechts een schamele vier op achttien meer. Daardoor is het nu afgegleden naar stek vier in de stand, weliswaar op slechts drie punten van koploper Club Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Charleroi de top-vier?

Ja
34%
Nee
66%
(29 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws