Na Witsel en Chadli overweegt andere ex-speler van Standard om te investeren

Na Witsel en Chadli overweegt andere ex-speler van Standard om te investeren

28-11-2020 07:45 Laatste update: 07:55
6

Komend weekend staat de kraker tussen Standard en RSC Anderlecht op de agenda. Voor Paul-José Mpoku wordt het een wedstrijd tussen zijn ex-club en die van zijn broertje Albert Sambi Lokonga. Zijn hart ligt uiteraard nog bij de Luikenaars, zo vertelt Mpoku in Het Belang van Limburg.

"Dat moet komen omdat ik van kleins af aan die matchen heb meegemaakt. Altijd die Standard-Anderlecht. In de jeugd was dat soms tegen Lukaku. Dat waren echt de matchen van het jaar voor ons. En in de eerste ploeg werd dat gevoel alleen nog sterker. Ik ben echt een kind van Luik", steekt de gewezen Standard-middenvelder van wal.

Op Sclessin gaat het Standard financieel niet voor de wind. Ex-spelers als Marouane Fellaini en Axel Witsel investeerden al in de club, net als Nacer Chadli. "Ik heb daar wel met de voorzitter (Bruno Venanzi, nvdr.) over gesproken. Ik overweeg het. In mijn hart wil ik het best doen, want het is en blijft Standard", aldus Mpoku.

Standard mag dus hopen op een extra investeerder in 'Immobilière du Standard'. "Het gegeven dat ik in januari zelf moest bijbetalen om bij Standard weg te mogen, zit me wel wat dwars. Gezien alles wat ik de club heb gebracht, vond ik dat een beetje onrechtvaardig. Maar ik heb nog geen 'neen' gezegd."