Bongonda (Genk): Mijn volgende club zal van een ander kaliber zijn dan Celta

Bongonda (Genk): "Mijn volgende club zal van een ander kaliber zijn dan Celta"

28-11-2020 08:00
8

Theo Bongonda is aan een sterk seizoen bezig bij KRC Genk. Na een wisselvallig eerste seizoen lijkt de dribbelvaardige flankaanvaller eindelijk zijn draai gevonden te hebben in de Luminus Arena. Al ziet de Bongonda Genk niet als zijn eindstation.

Op zijn negentiende voetbalde Bongonda voor Celta de Vigo, maar zes jaar later zit hij terug in de Belgische competitie. "Op een bepaald moment heb ik het risico genomen om terug te keren naar België (bij Zulte Waregem), dat was niet gemakkelijk. Er is lef en durf nodig om te beseffen dat het misschien goed is om een stapje terug te zetten", aldus de Genk-sterkhouder in Het Laatste Nieuws.

"De waarheid van vandaag is niet die van morgen, maar als ik op deze manier blijf verder doen, dan zal mijn volgende club nog van een ander kaliber zijn dan Celta de Vigo. Over vijf jaar wil ik op die periode terugkijken en zeggen: 'Voilà, het was de juiste beslissing om terug te keren naar België'", aldus Bongonda, die nog tot 2023 onder contract ligt bij Genk.