Pietermaat houdt van Beerschot: Alleen in Schotland spelen is een grote droom

Pietermaat houdt van Beerschot: "Alleen in Schotland spelen is een grote droom"

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 08:30za 28-11-2020 om 08:30

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 10:22za 28-11-2020 om 10:22

Tom Pietermaat (28) heeft er een bijzonder carrière opzitten. Toen een profbestaan onmogelijk leek, koos de middenvelder in 2011 voor K. Beerschot V.A (toen Beerschot-Wilrijk). Vanuit vierde klasse promoveerde Pietermaat telkens mee tot in de Jupiler Pro League.

De defensieve middenvelder presteerde verrassend genoeg in elke reeks sterk voor Beerschot, waardoor hij de bijzondere opgang van de club meemaakte. "Het was altijd afwachten of ik een niveau hoger aankon: van derde naar Eerste Amateur tot 1B en nu 1A. Het is wel leuk als anderen zeggen dat ik 1A aankan. Diep in mezelf geloof ik daar in. Ik vervul graag mijn dienende rol", aldus Pietermaat in Het Laatste Nieuws.

Onlangs tekende Pietermaat een nieuwe overeenkomst bij Beerschot. "Ik ben dankbaar dat mijn contract drie jaar verlengd is. Ik zou zo een contract voor het leven tekenen. Naar een andere club in België zie ik me niet gaan. Alleen spelen in Schotland is een grote droom van mij. Van kleins af ging ik met de ouders op reis naar Schotland. Ik ben een fervent Celtic-fan. Sinds 2003 ga ik 5 à 6 keer per seizoen naar Celtic kijken", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws