Eupen verrast iedereen en houdt Charleroi met winst van leidersplek

27-11-2020 22:32
13

Eupen heeft iedereen verrast door in eigen huis stevig te overtuigen tegen Sporting Charleroi. De Panda's slaagden erin om met 3-1 te winnen van de titelkandidaat.

Charleroi kon bij winst mee aan de leiding komen met Club Brugge, maar echt overtuigen deden de Carolo's niet tegen Eupen. Integendeel. De ploeg van de geschorste Karim Belhocine had het niet makkelijk tegen de Panda's.

De thuisploeg kon iets na een kwartier voetballen ook een doelpunt vieren. Na heerlijk voorbereiding werk van Stef Peeters en Knowledge Musonda kon Smail Prevljak voor de voorsprong van Eupen zorgen.

Charleroi had daarop het meeste balbezit, maar slaagde er amper in om dat in kansen om te vormen. Eupen kreeg net voor rust zelfs nog de beste kans op de 2-0, maar een knappe redding van Penneteau hield het op dat ene doelpunt.

Terwijl Penneteau in de eerste helft nog de held was, was hij in het begin van de tweede helft de anti-held. Na amper enkele minuten voetballen besloot de Fransman in eigen doel. Charleroi keek tegen een dubbele achterstand aan.

Charleroi zocht dan wel naar die aansluitingstreffer, maar slagen deed het daar niet in. Eupen daarentegen kon wel weer scoren. Julien Ngoy besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd helemaal met de 3-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Joris Kayembe nog de eerredder, maar het bleef 3-1.