Deinze wint van Club NXT, maar heeft het niet makkelijk tegen Brugse jonkies

27-11-2020 21:49
1

Club NXT is er niet in geslaagd om voor een tweede keer op rij te winnen. Op bezoek bij Deinze ging het met het kleinste verschil onderuit: het werd 1-0.

Club NXT begon bijzonder gretig aan de partij en leek opnieuw op zoek te willen gaan naar de overwinning. Kansen puurde het daar echter niet uit. Die waren voor thuisploeg Deinze, dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Na een kwartier voetballen werd doelman Nick Shinton al twee keer stevig aan het werk gezet.

De bezoekers uit Brugge hadden het moeilijk en kwamen er amper nog aan te pas. Het leek wel wachten op dat eerste doelpunt van Deinze, dat kon rekenen op een enorm gemotiveerde Ronald Vargas.

Toch liet Club NXT zich niet onbetuigd en kon smaakmaker Thibo Baeten ook voor gevaar zorgen. Op doelpunten bleef het echter wachten en dat kregen we ook voor rust niet meer te zien.

Net zoals in de eerste helft waren ook in de tweede helft de kansen voor Deinze. Al lag het tempo wel flink wat lager dan in de eerste helft. Een doelpunt leken we dan ook niet snel te gaan krijgen, zelfs niet na een uur voetballen.

Het overwicht bleef echter voor Deinze en daar werd het ook voor beloond. Een kwartier voor tijd was het de onvermijdelijke Lennart Mertens die voorbij een twijfelachtige Shinton kopte. 1-0. Club NXT zocht nog naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Het bleef 1-0.

Club NXT blijft door de nederlaag op de laatste plek staan en telt zeven punten uit twaalf partijen, drie minder dan Lierse Kempenzonen. Deinze staat op een derde plek met achttien punten, ééntje minder dan de nummer twee RFC Seraing.