Witte rook uit Barcelona over salarisvermindering: club bespaart 112 miljoen

Witte rook uit Barcelona over salarisvermindering: club bespaart 112 miljoen

27-11-2020 20:14
2

FC Barcelona is het eindelijk eens geworden met zijn spelers en staf over salarisvermindering. De Catalaanse club gaat dit seizoen 122 miljoen euro besparen op salarissen en daarmee zijn de financiële zorgen voor de club voorlopig even van de baan.

Dat maakt Barcelona bekend op de website. De club is hard getroffen door de coronacrisis en zoekt naar mogelijkheden om de lastige financiële situatie het hoofd te bieden. De club van Ronald Koeman probeerde al maanden de salarissen van de spelers en de staf te verlagen, maar stuitte op veel weerstand.

De onderhandelingen verliepen uiterst moeizaam, maar nu is er dan toch een principeakkoord bewerkstelligt tussen de club en spelers en de technische staf. Een aantal spelers, waaronder Frenkie de Jong, gingen al eerder akkoord met een salarisvermindering. Nu is ook de rest van de selectie, onder voorbehoud, akkoord gegaan.

Ook op sportief gebied gaat het Barcelona nog niet voor de wind dit seizoen. De ploeg van Koeman staat na acht competitiewedstrijden slechts dertiende in de Primera División. Wel wonnen de Catalanen midweeks met 0-4 op bezoek bij Dynamo Kiev in de Champions League. Barcelona hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Osasuna.