Verheyen pakt Dennis (Club Brugge) keihard aan: Honderdduizend euro boete

Verheyen pakt Dennis (Club Brugge) keihard aan: "Honderdduizend euro boete"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 20:44vr 27-11-2020 om 20:44

Emmanuel Dennis kwam eerder deze week niet al te positief in het nieuws. De aanvaller van Club Brugge werd om extrasportieve redenen uit de selectie gezet en mocht niet mee naar Dortmund. Gert Verheyen weet ook wat er gebeurde.

Nog voor het vertrek richting Dortmund liep het mis. Zo bleek Dennis ruzie gemaakt te hebben nog voor hij op de bus stapte, zo weet Gert Verheyen. "Club Brugge heeft, zoals de meeste teams nu, twee bussen. Om coronaproof te kunnen reizen. De echte spelersbus en een andere", legt Verheyen uit in Het Nieuwsblad.

"Geen bus van De Lijn maar wellicht toch niet hetzelfde. Spelers krijgen vaste plaatsen toebedeeld en Dennis zat op de andere bus. Dat weigerde hij. Vond hij niet kunnen. Als dat waar is, vindt hij dat dan echt ongehoord? Of grijp je gewoon iets aan om dwars te kunnen liggen", vraagt Verheyen zich af.

Zware boetes
Phillip Clement moest het oplossen, maar volgens Verheyen is dat niet helemaal zijn taak. "Het bestuur moet dit toch oplossen? Bij niet-nagekomen beloftes ligt de kiem. De enige manier om een dergelijk gedrag te counteren, is met zware boetes", zegt Verheyen.

"Bus niet op voor een belangrijke wedstrijd in de Champions League? Sorry, dat is een zware fout. Honderdduizend euro boete. Als dat rechtsgeldig is. De enige manier om een speler te straffen, is aan zijn geld zitten. Een taak voor het bestuur, niet de trainer dus."

Gemiste transfer
Verheyen zoekt ook naar de redenen voor het slechte gedrag van Dennis. "Het begint natuurlijk bij zijn gemiste zomertransfer. Spelers die daarmee niet om kunnen, die hangen het vaak uit", aldus Verheyen.

"Wellicht weten we nog niet de helft van hoe tegendraads hij zich al gedroeg. Terwijl mannen als Maehle of Yaremchuk ook een transfer misten maar hun job gewoon verder doen. Dennis die denkt dat hij Maradona is. Omdat hij al struikelend scoorde in Bernabéu. Daar is het begonnen. Moet je daarom hoog van de toren blazen? Twee keer gevallen, twee keer binnen", geeft Verheyen aan.

Inmiddels lijkt alles weer vergeven. Zo gaf Clement vrijdag aan dat Dennis zich geëxcuseerd heeft bij de spelersgroep en weer mag hopen op speelminuten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws