Villas-Boas woest over nominaties Trainer van het Jaar: 'Het is een schandaal'

Villas-Boas woest over nominaties Trainer van het Jaar: 'Het is een schandaal'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 23:14vr 27-11-2020 om 23:14

Leeds United-trainer Marcelo Bielsa maakt kans om Trainer van het Jaar te worden. André Villas-Boas, trainer van Olympique Marseille, kan er met zijn hoofd niet bij dat de Argentijnse manager is geselecteerd voor de prestigieuze FIFA-verkiezing.

"De FIFA slaapt. Bielsa? Hij heeft een prestigieuze titel gewonnen, maar hij hoort toch niet bij de beste vijf trainers van 2020? Het is een schandaal. Hij is kampioen geworden in het Championship", luidt het oordeel van Villas-Boas op een persconferentie vrijdagmiddag.

Villas-Boas vindt dat de FIFA een belangrijke trainer over het hoofd ziet. "Het is een schandaal dat Thomas Tuchel (trainer van Paris Saint-Germain, red.) niet bij de topvijf zit. Tuchel won vier prijzen en bereikte de finale van de Champions League", pleit Villas-Boas voor de Duitse trainer.

Naast Bielsa maken Julen Lopetegui (Sevilla), Zinedine Zidane (Real Madrid), Hansi Flick (Bayern München) en Jürgen Klopp (Liverpool) kans om de titel Trainer van het Jaar in de wacht te slepen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws