Breaking news

Gefaald in Brugge, uitblinker in Zuid-Amerika: Moet Club Peres terughalen?

Waasland-Beveren schrijft nieuw hoofdstuk: Gebotst op onze limieten

Waasland-Beveren schrijft nieuw hoofdstuk: "Gebotst op onze limieten"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 19:30vr 27-11-2020 om 19:30

Waasland-Beveren werd onlangs overgenomen door het Amerikaanse Bolt Football Holdings, dat Antoine Gobin als CEO naar voren schoof. Ondertussen kwamen er ook heel wat vragen van de fans over die overname. Bij Waasland-Beveren probeert men die nu te beantwoorden.

Volgens voorzitter Dirk Huyck was het voor de club broodnodig om overgenomen te worden. "We moeten toegeven dat we de laatste jaren gebotst zijn op onze limieten", vertelt hij op de officiële kanalen van Waasland-Beveren.

"Zonder onverantwoorde risico’s konden we wel het einde van elk seizoen afsluiten met een positieve jaarrekening. Dat was steeds een huzarenstukje op zich. Maar als iedereen rondom jou met grotere budgetten werkt, moet je op een gegeven moment mee om te kunnen volgen. Vandaar startte de zoektocht naar een nieuwe investeerder. Gelukkig zijn we op tijd beginnen zoeken, nog voor de coronacrisis werden al verschillende contacten gelegd", geeft Huyck aan.

Nieuwe CEO
Gobin werd door Bolt Football Holdings aangesteld als de nieuwe CEO. Hij heeft ook grote plannen met de club. "In de eerste plaats willen we vooral stabiliteit toevoegen. De Amerikanen hebben niet geïnvesteerd om meteen te degraderen, dat is echt geen optie. Iedereen moet de ambitie hebben om altijd beter te doen. Beveren heeft op dat vlak veel potentieel, maar we moeten groter durven denken. Op dit moment is dat vooral het behoud verzekeren. Tegelijkertijd kunnen we stappen ondernemen om te groeien als club", klinkt het.

Zorgen die grote ambities ook voor grote veranderingen bij de club? "Beveren is een kleine, familiale club met veel mensen die de club graag zien, maar ook graag beter zien presteren. Een club met fundamenten en een historische traditie in Beveren die trots zijn blauw-gele kleuren draagt. Aan die lokale verankering of die kleuren willen we absoluut niks veranderen", stelt Gobin de fans gerust.

Snel vertrek
Buitenlandse investeerders durven een club ook snel op te geven. Dat zal volgens Gobin hier niet gebeuren. 'De nieuwe investeerders en CEO Antoine verzekeren dat de investering in onze club een van lange termijn. We kijken er allen samen naar uit iedereen terug in het stadion te mogen verwelkomen en samen te werken aan een mooie toekomst. Leeuwen strijden samen', schrijft men.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws