Breaking news

Harbaoui en Diaby zetten toon, ook andere topschutters snakken naar heropleving

Kompany deelt pijn met fans van RSC Anderlecht: Maar ze blijven ons steunen

Kompany deelt pijn met fans van RSC Anderlecht: "Maar ze blijven ons steunen"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 18:14vr 27-11-2020 om 18:14

RSC Anderlecht heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad en blijft zoeken naar de allerbeste vorm. Niet naar de zin van de fans, die al meermaals hun ongenoegen hebben geuit. Toch blijven de fans van paars-wit volgens Vincent Kompany volledig achter de club staan.

"Onze fans blijven ons steunen", geeft Kompany aan in een interview met Eleven Sports. De trainer beseft ook dat de fans het moeilijk hebben. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en het laat niemand van ons koud. Een nederlaag heeft hier meer gevolgen dan bij een andere club, ongeacht het niveau van de ploeg. De impact van een verlies is hier groter dan elders."

Toch denkt Kompany niet dat er supporters hebben afgehaakt na de slechte resultaten van de voorbije jaren. "Het feit dat we hebben afgezien, bracht ons dichter bij de essentie: de club. Er is veel gepraat over vorig seizoen, maar wanneer lieten de supporters ons in de steek? Nooit. Ze staan er altijd", geeft hij aan.

Maar toch moeten Kompany en Anderlecht het, net zoals alle andere Belgische clubs, zonder supporters doen. "Ik vind het jammer dat ze er niet bij zijn. Vooral bij de thuismatchen. Ook bij de uitmatchen, maar in eigen huis kunnen ze echt het verschil maken. Dat was onze kracht. Hopelijk staan ze er snel terug", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws