Ook Frutos zegt vaarwel aan Maradona: 'Mijn grootste inspiratie'

Ook Frutos zegt vaarwel aan Maradona: 'Mijn grootste inspiratie'

27-11-2020 13:15 Laatste update: 11:00

De dood van Diego Maradona heeft voor heel wat beroering gezorgd, zeker in zijn thuisland Argentinië. Ook Nicolas Frutos neemt afscheid van Maradona met een emotioneel bericht. 

De assistent van Anderlecht kende Maradona persoonlijk. Voor hem valt het afscheid dan ook extra zwaar.

'Net zoals bij vele jonge Argentijnen was jij de reden dat ik begon met voetballen', schrijft Frutos op sociale media. 'Je was de ziel van een gekwetst volk. Jij was de video waar ik naar keek of het lied dat ik hoorde als ritueel naar aanloop van een wedstrijd. Je was het embleem (in alle uitvoeringen) op mijn achterruit. Je was te vinden op mijn pyjama en onder mijn truitje. Je was, bent en zal altijd mijn grootste inspiratie zijn.'

Maradona heeft duidelijk veel betekend voor Frutos. 'Bedankt dat je je huis voor mij openstelde, bedankt voor je vrijgevigheid en je nederigheid. Bedankt voor alles wat je ons hebt gegeven. En vooral, bedankt voor de erfenis die je ons hebt achtergelaten. Mijn kinderen hebben je nooit zien spelen, maar ik heb hen zoveel over je verteld dat ze ook enorm veel van je houden en bewonderen.

'Ik hou van je en zal je heel hard missen, Diego', besluit Frutos. 'Dat je mag rusten in vrede.'

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicolas Frutos (@nicolasfrutos19)