Laifis kopt Standard in extremis voorbij Lech Poznan

26-11-2020 22:50 Laatste update: 22:56
9

Standard speelde donderdagavond in eigen huis tegen Lech Poznan. De vorige confrontatie eindigde in een duidelijke overwinning voor Lech Poznan met 3-1. Standard was op zoek naar eerherstel. Net voor de rust moest Standard met 10 verder na een tweede gele kaart voor Oulare, maar toch won standard in het absolute slot van de wedstrijd met 2-1 dankzij een kopbaldoelpunt van Laifis.

Standard startte goed aan de wedstrijd, het was heer en meester en dreigde voortdurend met goede voorzetten. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen via Collins Fai en Obbi Oulare maar ze kwamen niet tot scoren. Net voor de rust kreeg Standard dan een opdoffer te verwerken met een tweede gele kaart voor Obbi Oulare na een to hoog gegeven elleboog.

Na de rust onderging Standard de wet van de sterkste, Lech Poznan vond de vrije man en drukte Standard tegen het eigen doel. Standard kwam er maar sporadisch meer uit. Op het uur sloeg Lech Poznan dan toch met een doelpunt via Ishak. Twee minuten na de openingstreffer maakte Standard alweer gelijk. Het doelpunt kwam via de ingevallen Abdoul Tapsoba.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd moest Lech Poznan ook met z'n tienen verder na een tweede gele kaart voor verdediger Djordje Crnomarkovic. Standard ging op zoek naar de zege in de slotfase van de wedstrijd. Topsoba kwam dicht bij de 2-1 met een kopbal dat net over doel ging na een prima actie van Boljevic. Het venijn zat hem in de staart want Laifis kopte een goede voorzet van Jans in de allerlaatste minuut binnen. Zo wint Standard voor de eerste keer in de Europa League.