Antwerp wint op het veld van LASK en zet Tottenham onder druk

26-11-2020 20:47 Laatste update: 21:01
17

Royal Antwerp FC heeft gewonnen in de Europa League op het veld van LASK Linz met 0-2. De troepen van Ivan Leko gaan daardoor aan de leiding in Groep J, al kan Tottenham Hotspur vanavond nog op gelijke hoogte komen mits winst tegen Ludogorets.

In een evenwichtige eerste helft kreeg Antwerp de beste kansen. Na twee minuten hadden de bezoekers pech toen een voorzet van Juklerod tegen de deklat waaide. Gerkens kon dan weer niet profiteren van een splijtende pass van Refaelov en liet een torenhoge kans op het openingsdoelpunt liggen. Aan de overzijde gaf Butez bijna een doelpunt weg. Hij ging in de fout en trapte de bal in de voeten van Ranftl, maar die miste zijn schot helemaal en besloot naast.

Na de rust kon Antwerp het laken toch naar zich toetrekken. Eerst was er een rode kaart voor Trauner na een fout op De Laet en even nadien kwam de Great Old met een gelukje op voorsprong. Refaelov mocht aanleggen voor een vrije trap en zag zijn afgeweken schot in doel verdwijnen. LASK probeerde te reageren en ging risico's nemen in zijn zoektocht naar een doelpunt, maar de gelijkmaker bleef uit.

Antwerp van zijn kant kon profiteren van de vrijgekomen ruimte om de geruststellende 0-2 te maken: Gerkens kopte een perfecte voorzet van Lukaku binnen. Dankzij deze overwinning komt Antwerp voorlopig aan de leiding in Groep J van de Europa League met 9 op 12. LASK blijft derde met 6 punten. Tottenham Hotspur (6 punten) kan vanavond wel nog op gelijke hoogte komen bij winst tegen Ludogorets (0 punten). Die wedstrijd begint om 21u00.