KAA Gent verliest opnieuw in de Europa League en blijft achter met 0 op 12

26-11-2020 20:44 Laatste update: 21:04
36

KAA Gent heeft opnieuw verloren in de Europa League. De ploeg van Wim De Decker ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Rode Ster Belgrado en blijft achter met 0 op 12. Daardoor is de uitschakeling een feit.

De wedstrijd kon moeilijk slechter beginnen voor de Buffalo's. Na minder dan één minuut stonden de bezoekers al op voorsprong. Petrovic mocht uithalen vanop zo'n twintig meter en scoorde, al ging Bolat niet helemaal vrijuit. Gent probeerde te reageren, maar kwam niet verder dan enkele halve kansen. Pas vlak voor de pauze kon Bukari eens stevig dreigen met een goeie kopbal. Doelman Borjan bracht redding met een knappe reflex.

Gent begon met hernieuwde moed aan de tweede helft, maar mocht na een kwartier alle hoop opbergen. Milunovic zette de 0-2 op het scorebord met een rake kopbal. Een koude douche voor de thuisploeg die probeerde te reageren, maar dat gebeurde zonder passie en inzet. Veel dreiging ging er niet vanuit. De beste kans was voor Kums, maar hij besloot net naast.

Een slap Gent kon niets meer klaarmaken en gaat dus opnieuw onderuit in de Europa League. De Buffalo's blijven achter met 0 op 12. De andere wedstrijd in Groep L van de Europa League tussen Slovan Liberec en Hoffenheim eindigde op 0-2. Hoffenheim blijft daardoor aan de leiding met 12 op 12. Rode Ster is tweede met 9 punten, Liberec derde met 4 punten.