Breaking news

DC United, de nieuwe club van Losada: Historische club die eindelijk wil aanvallen

Kranten eren met cover Maradona, Engelsen vallen duidelijk uit de toon

Kranten eren met cover Maradona, Engelsen vallen duidelijk uit de toon

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 11:08do 26-11-2020 om 11:08

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 12:57do 26-11-2020 om 12:57

Diego Armando Maradona Franco is niet meer. Woensdag kwam het tragische nieuws naar buiten dat Pluisje op 60-jarige leeftijd is overleden. Natuurlijk prijkt de Argentijn over hele wereld op de covers van de kranten. Maradona wordt geëerd als een God, behalve door sommige Engelse tabloid waar enkel oog is voor de Hand van God.

Met het overlijden van Maradona verliest de wereld één van haar beste voetballers ooit. Voor sommige fans was de Argentijn die onder meer grote successen boekte met Napoli het nationale team van zijn land de allerbeste ooit. Op het WK 1986 dolde Maradona met de Rode Duivels (2-0 in de halve finales) en ook Engeland zette hij in de kwartfinales (2-1) haast op zijn eentje opzij. Waarna hij ook de finale tegen West-Duitsland (3-2) won.

Terwijl we in België met open mond naar Maradona op het WK keken, zijn heel wat Engelsen nog altijd boos op Pluisje. Hij scoorde immers met de hand tegen de Engelsen. Later zou Maradona beweren dat hij met de Hand van God scoorde. Sommige Engelse kranten vonden het donderdag nodig om Maradona zo te herinneren. Buiten de Engelse tabbloids was er wel veel respect voor de voetballer Maradona. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws