Hazard zet Real op weg naar cruciale overwinning tegen Inter Milaan

25-11-2020 22:55 Laatste update: 23:00

Real Madrid is als winnaar uit het cruciale duel tegen Inter Milaan gekomen. Door de nederlaag lijkt het Champions League verhaal van Romelu Lukaku en Inter er zo goed als zeker op te zitten.

Met Lukaku, Thibaut Courtois en Eden Hazard stonden er verschillende Rode Duivels aan de aftrap in Milaan. Die laatste brak al na zeven minuten de ban voor Real. Nacho ging neer in het strafschopgebied, Hazard zette de penalty feilloos om: 0-1 voor de bezoekers.

Na het openingsdoelpunt hield Real alles stevig onder controle, Inter kwam er maar mondjesmaat door. Op het halfuur werd de situatie nog wat dramatischer voor de Italianen, Arturo Vidal pakte oerdom rood nadat hij bleef reclameren tegen de scheidsrechter.

In de tweede helft kwam Inter wat meer opzetten, Courtois stond echter pal op enkele doelpogingen. Een halfuur voor affluiten wist Real de buit zo goed als zeker binnen te halen na een owngoal van Hakimi, nota bene een voormalige speler van Real.

Zinedine Zidane waande zich zeker van zijn stuk en dus mocht Hazard tien minuten voor tijd gaan rusten, de Rode Duivel kan terugblikken op een zeer degelijke wedstrijd. Real zou uitendelijk niet meer in de problemen komen en deed wat het moest doen. De koninklijken staan nu op plek twee in de poule, Inter staat laatste.