Gullit bedroefd: 'Je wist dat Maradona iemand was die nooit heel oud zou worden'

Gullit bedroefd: 'Je wist dat Maradona iemand was die nooit heel oud zou worden'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 22:12wo 25-11-2020 om 22:12

Ruud Gullit stelt dat een deel van zijn leven is weggenomen door het overlijden van Diego Maradona. Woensdag werd het nieuws bekend dat 'Pluisje' heen is gegaan. Gullit zag bij Maradona ook de keerzijde van het leven als superster.

"Het voelt alsof een deel van je leven is weggenomen", vertelt een aangeslagen Gullit bij Ziggo. "Je wist dat Maradona een persoon was die nooit heel oud zou worden. Diego wilde geliefd zijn door iedereen. Als mensen gingen prikken, dan reageerde hij. Daar heeft hij heel veel last van gehad."

Gullit, die bij AC Milan speelde toen de Argentijn furore maakte bij Napoli, zag bij Maradona ook de donkere kant die kleefde aan het leven als superster. "Aan de ene kant vond hij het prachtig. Maar soms was het echt te veel. Je kon de pijn in hem voelen. Diego heeft geen leven gehad. Altijd in zijn huis, nooit weg kunnen. Dat was ook wel aandoenlijk."

In gesprek met beIN Sports stelt Gullit dat Maradona één van de bijzonderste mensen is die hij heeft ontmoet. "Diego was een speciaal persoon", zo stelt de ex-topvoetballer. "Er zijn een aantal mensen waarvan ik blij ben dat ik ze heb ontmoet. Diego valt ook onder de groep mensen die anders is dan alle andere mensen die je normaal ontmoet."

Gullit blikt terug op de Napoli-tijd van Maradona: "Diego gaf ze (de Napoli-fans, red) alles wat ze wilden. Hij was één van hen. Wat hij met zijn voeten deed was ongelooflijk. Hij was een geschenk van god voor de Napolitana's."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws