Moeskroen pakt levensbelangrijke zege op het veld van Cercle Brugge

25-11-2020 18:56 Laatste update: 19:02
8

Cercle Brugge heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Royal Excel Moeskroen (1-2). Les Hurlus komt door de zege weer terug tot op twee punten van Waasland-Beveren, dat dinsdag zelf ook won van KV Oostende.

Het eerste kwartier was een flauw beestje. Cercle Brugge toonde meteen haar aanvallende intenties, maar veel onzuiverheden zorgden ervoor dat grote kansen in het begin uitbleven. De eerste doelpoging was echter meteen een grote, maar Anthony Musaba was na een bal op de bal van Kevin Hoggas te verrast om de rebound af te ronden.

De eerste helft leek even op kaartenfestijn, want zowel Moeskroen als Cercle Brugge kregen er elk twee onder de neus geduwd. Grote kansen bleven uit, ook al toonde de thuisploeg zich gretig. De laatste pass ontbrak echter. Cercle claimde nog een strafschop wegens handspel, maar daar gingen scheidsrechter Boterberg en de VAR niet op in. Op slag van rust redde Hervé Koffi nog een slap schotje van Hoggas.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld. Cercle Brugge met het overwicht, maar het was tot minuut 63 wachten op een doelpunt. Musaba was deze keer wel bij de pinken om een afvallende voorzet in doel te werken. Een verdiende voorsprong voor de Vereniging tegen een Moeskroen dat zich vooral beperkte tot verdedigen.

Amper vijf minuten na het openingsdoelpunt was het alweer prijs voor Cercle Brugge. Verdediger Jérémy Taravel duwde een voorzet van Biancone in de rechterbenedenhoek. Helaas voor groen-zwart werd de goal afgekeurd na voorafgaand buitenspel.

Tien minuten voor tijd kon Moeskroen toch wat terug doen, en hoe! Matias Silvestre kopte de bal voorbij een kansloze Thomas Didillon, die verder nauwelijks werk had. Erop en erover moeten die van Moeskroen gedacht hebben, vijf minuten voor tijd kreeg het een strafschop. Gnohere stuurde Didillon de verkeerde kant uit en 1-2 voor de bezoekers. De thuisploeg kon niet meer tegenscoren.

Een gevleide zege voor Moeskroen, maar wel eentje van levensbelang. Het staat nu op zes punten, dat zijn er nog twee minder dan Waasland-Beveren. De degradatiestrijd ligt weer helemaal open.