Breaking news

Standard is weer helemaal terug na winst tegen Charleroi

Zorgwekkende berichten uit Argentinië: 'Diego Maradona overleden na hartaanval'

Zorgwekkende berichten uit Argentinië: 'Diego Maradona overleden na hartaanval'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 17:28wo 25-11-2020 om 17:28

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 17:41wo 25-11-2020 om 17:41

Zorgwekkend nieuws uit Argentinië: Diego Maradona zou op zestigjarige leeftijd zijn overleden. Volgens het doorgaans betrouwbare Argentijnse medium Clarín is een hartaanval hem fataal geworden.

Maradona werd onlangs al in het ziekenhuis opgenomen. Die operatie aan zijn hersenen liep goed af. Volgens Clarín is het nu alsnog misgegaan: Maradona zou tijdens zijn herstel getroffen zijn door een hartaanval.

Pluisje groeide in de jaren tachtig uit tot één van de meest invloedrijke voetballers aller tijden. Hij speelde met Argentinië mee op vier WK's en leidde zijn land in 1986 bijna eigenhandig naar de wereldtitel. Op clubniveau maakte hij naam bij onder meer Boca Juniors, FC Barcelona en Napoli.

Naast het veld zorgde hij echter voor heel wat controverse. Tijdens het WK van 1994 werd hij betrapt op drugsgebruik, waarna hij naar huis werd gestuurd. Ook nadat hij zijn actieve carrière had beëindigd, kampte hij met een cocaïneverslaving. De voormalige nummer tien probeerde het diverse malen als trainer - zo was hij tijdens het WK van 2010 bondscoach van Argentinië - maar hield het zelden lang vol. Gimnasia de la Plata was de laatste club die hij leidde als trainer.

Diego Armando Maradona is zestig jaar oud geworden.

'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Breaking News

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws