Favre zag kantelmoment tijdens Dortmund-Club Brugge: Dat zorgde voor rust

Favre zag kantelmoment tijdens Dortmund-Club Brugge: "Dat zorgde voor rust"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 17:00wo 25-11-2020 om 17:00

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 17:17wo 25-11-2020 om 17:17

Club Brugge ging het vierde groepsduel in de Champions League met 3-0 onderuit tegen Borussia Dortmund. Lucien Favre zag hoe zijn team een vlotte zege boekte, maar dat Blauw-Zwart na het openingsdoelpunt toch even dichtbij de gelijkmaker kwam. Zo vertelde de Fransman bij BILD.

'We hebben van bij het begin hoge druk gezet en gepusht. We hebben onze kansen gehad. Na de 1-0 kregen we twee goede kansen tegen, maar gelukkig maken we vlak voor rust het tweede doelpunt. Dat zorgde ervoor dat we met een gerust gevoel de kleedkamer ingingen', luidt de analyse van Favre na de overwinning tegen Club Brugge.

Na rust deed Dortmund wat het wilde en was Club Brugge niet meer bij machte om iets terug te doen. 'We kwamen meteen met de intentie naar buiten om snel een derde doelpunt te maken, wat ook lukte. Op dat moment was de veer gebroken bij Club Brugge en was de wedstrijd meteen gespeeld.'

Erling Haaland (wie anders?) maakte twee doelpunten, maar de mooiste goal van de avond kwam op naam van Jadon Sancho, die een rechtstreekse vrije trap los in het kruis trapte. 'Ja, dat was een zeer mooie goal en ik ben blij dat hij weer kon scoren. We hebben meerdere jongens die een vrijschop kunnen trappen, maar deze ging knap binnen', besluit Favre.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op welke plaats zal Club Brugge staan als de groepsfase afgelopen is?

De eerste
1%
De tweede
6%
De derde
66%
De vierde
26%
(518 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws