'Rode Duivels blijven nummer één van de wereld en lopen zelfs verder weg'

'Rode Duivels blijven nummer één van de wereld en lopen zelfs verder weg'

25-11-2020 16:40 Laatste update: 16:53
7

De Rode Duivels hebben er een uitstekende interlandperiode opzitten, toch zeker op het vlak van resultaten. Dankzij drie overwinningen (en bijbehorende kwalificatie voor de Final Four van de UEFA Nations League) verstevigt ons land ook haar koppositie in de FIFA-ranglijst.

De Rode Duivels klopten tijdens de voorbije break achtereenvolgens Zwitserland (2-1, oefenduel), Engeland (2-0, Nations League) en Denemarken (4-2, Nations League). Op de wereldranking van de FIFA levert dat een totaalsom van 1778 punten op, dertien eenheden meer in vergelijking met vorige maand. Goed genoeg voor de eerste stek. Dat weet Het Nieuwsblad nu al, hoewel de FIFA de stand pas donderdag publiceert.

De voorsprong op de dichtste achtervolger is zelfs lichtjes vergroot. Frankrijk ging immers slechts drie puntjes vooruit, van 1752 naar 1755. Nummer drie Brazilië, dat het goed deed in de WK-voorronde, kreeg er achttien stuks bij en staat nu op 1743. Verder in de top-vijf prijken Engeland en Portugal.

De Rode Duivels voeren de FIFA-ranking nu al ruim twee jaar aan, sinds 20 september 2018 om precies te zijn. Enkel Duitsland, Brazilië en Spanje stonden inmiddels langer op de eerste plaats. Overigens worden de potten voor de kwalificaties voor het WK 2022 gebaseerd op de wereldrangschikking.